Egy csomót olvasok... szemetet is

Vannak olyan könyvek, melyekben a legjobb részek a fedő- és a hátlap. Mások örökké veled vannak. Beszélgetek, írok, szerkesztek, nevetek... és olvasok. Sokat. Hogy mit találsz itt? A megszámlálhatatlan sokból néhány mesegondolatot, cselekményleírást, oldalszámot és kalandot.

2011. október 8.

Szabadon szülni

Ha valamit tenni lehet, tenni kell.
Tenni kell, mert már nagyon régóta nem magáról Dr. Geréb Ágnesről és munkájáról van szó, hanem a jogrenszerről, a személyes alanyi szabadság- és választási jogról, és a születések/szülések számáról.
Az, aki életeket hozott a világra, aki adott és nem elvett, olyan elbánásban részesült az előzetes fogvatartás során, amire nem volt még példa: egy szülészorvost kéz-, és lábbilincsben kísértek a tárgyalóterembe, ne kapott megfelelő orvosi ellátást, nem engedték a családját be hozzá, embertelenül, megalázóan bántnak vele az őrök.
Annak ellenére, hogy a hazai és nemzetközi tiltakozás hatására előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került Geréb Ágnes, a helyzet mostanra sem tisztázódott, a nyomozati szakasz még tart, a házi őrizet nem akar véget érni. Jogerős ítélet még mindig nem született.







    Nincsenek megjegyzések:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...